Kik vagyunk?

TE IS! – vagyis: Tegyünk Együtt az Ifjúságért Alapítvány. 1992-ben néhány barát megszervezte – így lezajlott az első égervölgyi tábor. Ebből lassan hagyomány lett – a résztvevők és a szervezők számára a tél táborvárással telt. Legendák, alapviccek, közös értékek, egy egész tábortörténelem született. Az Aggteleki Karszt felé közeledve mindenki hazaért, év közben is találkozgattunk, új ötletek – új programok jöttek létre.

Célunk: Közösen tenni valamit másokért és egymásért, egy közösségért, az általunk képviselt értékekért – úgy, hogy közben mi is jól érezzük magunkat.

Alapítványunk távlati célja a közösségi értékek és a tolerancia terjesztése a gyermekek és az ifjúság körében. Célunk minél nagyobb és hatékonyabb önkéntes közösség létrehozása, mely e téren jó példával jár elöl és aktívan cselekszik. Szélesebb társadalmi szinten fontosnak tartjuk a rasszizmus elleni harcot, az esélyegyenlőséget és ezekkel kapcsolatban a minél erősebb társadalmi integrációt. Indirekt módon ezen értékek minden programunkban szerepet kapnak.

KONKRÉTABBAN…

A Tegyünk Együtt az Ifjúságért Alapítványt 2004-ben jegyezték be hivatalosan, bár tagjai már 1993 óta közösen folytatnak ifjúsággal kapcsolatos önkéntes tevékenységet.
Tevékenységünk két fő részre bontható, úgyis, mint helyi, valamint nemzetközi tevékenységek.

HELYI TEVÉKENYSÉGEK

Alapítványunk központja Budapest VII. Kerület Erzsébetváros, bár táboraink megvalósulásának helyszíne elsősorban az Észak-Magyarországi Régió.
Programjaink a szabadidő hasznos eltöltését szolgálják. Célunk, hogy kialakítsunk egy aktív fiatal közösséget, melyben a fiatalok mind maguk, mind mások számára hasznosan tölthetik el szabadidejüket és érezhetik elkötelezettségüket is, miközben jól érzik magukat.

Egyik fő tevékenységünk gyermektáborok szervezése és lebonyolítása (célcsoport: 6-18 éves korosztály), melyet elsősorban erzsébetvárosi gyermekek számára hirdetünk meg évről évre (hátrányos helyzetű és átlagos szociális helyzetű gyermekek egyaránt részt vesznek a programokon).
Már több mint 10 éve évente közel 100 gyermeknek és fiatalnak teremtünk lehetőséget, hogy részt vehessenek ezekben a táborokban. Körülbelül 30 önkéntes fiatallal dolgozunk, akik számára ifjúsági vezető képzéseket is biztosítunk.

Szintén szervezünk kulturális és ifjúsági rendezvényeket, programokat, többek közt 7 évig rendszeresen lebonyolítottunk egy kétnapos ifjúsági fesztivált együttműködve a VII. kerületi önkormányzattal (TE IS – Tavaszi Erzsébetvárosi Ifjúsági Sokadalom).

NEMZETKÖZI TEVÉKENYSÉGEINK

Az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programjának keretében az Európai Önkéntes Szolgálat alprogramban küldő és koordináló szervezetként működünk, így lehetőséget biztosítva fiataloknak a hosszútávú külföldi tapasztalat- és gyakorlatszerzésre.

Szintén a Fiatalok Lendületben program keretében részt veszünk nemzetközi – főként multilaterális – ifjúsági cserék szervezésében és lebonyolításában, különböző témákban. (Részletesebben a programoknál)

DOKUMENTUMTÁR

Közhasznúsági jelentés 2014